Składniki:
- ciasto francuskie (gotowe, dostępne w marketach)
- 2 jaja
- kilka plastrów szynki
- ser żółty
- szpinak
- koperek świeży
Mrożony szpinak ugotować, na koniec dodać ugotowane na twardo i posiekane jajo i wymieszać.
Ciasto francuskie rozłożyć, posmarować wcześniej przygotowanym i przestudzonym szpinakiem, wyłożyć plastrami szynki i posypać startym na tarce serem. Całość doprawić według uznania. Ja użyłam soli, pieprzu oraz oregano. Ciasto z nadzieniem zwinąć w rulon i pokroić w około 1-1,5cm plastry. Gotowe ślimaczki
ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i każde posmarować roztrzepanym jajem wymieszanym z drobno posiekanym koperkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180*C przez około 15 minut na złoty kolorek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz