piątek, 6 czerwca 2014

Zupa z botwinki


Zupa z botwinki to zupa kojarząca się z wiosną , odżywcza, smaczna i energizująca kolorkiem.

Składniki na zupę :
  • kości na wywar
  • włoszczyzna
  • ziemniaki
  • botwinka
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • śmietana
  • przyprawy
  • ocet
Jak ugotować zupę :


  1. Z kości oraz włoszczyzny ugotować wywar. 
  2. Miękkie mięsko z kości odjąć, miękką włoszczyznę zetrzeć na tarce jarzynowej i wszystkie składniki wrzucić z powrotem do zupy. 
  3. Dodać ziele, liść oraz pokrojoną botwinkę i ziemniaczki pokrojone w kostkę. 
  4. Na koniec, gdy ziemniaki będą miękkie dodać odrobinę octu do smaku oraz przyprawy.
  5. Odstawić garnek z ognia i dodać zahartowaną śmietanę.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sakiewki z jablkami

Ciasteczka dość proste do zrobienia, tanie i pyszne :) Składniki na kruche ciasto : 225 g mąki pszennej 225 g masła 2 łyżki...