poniedziałek, 9 czerwca 2014

Kapusta z bułką tartą

Zasmakowało mi u cioci i postanowiłam też w końcu zrobić kapustę w bułce tartej. Kapusta ta to bardzo prosty i pyszny do wykonania dodatek do obiadu.

Składniki:
  • młoda kapusta 
  • bułka tarta
  • masło
  • sól
Jak zrobić :

  1. Do garnka wlać wodę, osolić. 
  2. Kapustę umyć, przekroić na cztery części i włożyć do wrzącej wody.
  3. Kapustę gotować przez około 25 minut do  miękkości. 
  4. W między czasie na patelni rozpuścić masło i zasmażyć bułkę tartą posoloną do smaku.
  5. Ugotowaną kapustkę przełożyć na półmisek, polać bułką tartą i podawać np. do świeżych ziemniaczków z koperkiem. Mniam !



2 komentarze:

  1. Łał! świetne! muszę spróbować!

    OdpowiedzUsuń
  2. Proszę bardzo, naprawdę polecam - jest smaczne ! :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Sakiewki z jablkami

Ciasteczka dość proste do zrobienia, tanie i pyszne :) Składniki na kruche ciasto : 225 g mąki pszennej 225 g masła 2 łyżki...