środa, 19 lutego 2014

Żeberka podane z pieczonymi ziemniakami

  • żeberka
  • olej 3 łyżki
  • ketchup 1 łyżka
  • musztarda 1 łyżeczka
  • miód 1 łyżeczka
  • sól
  • pieprz
  • zioła
  • ziemniaki
  • masło
  • pietruszka świeża do dekoracji

Żeberka podzielić na mniejsze kawałki.
Przygotować marynatę z oleju,ketchupu, musztardy, miodu oraz przypraw. Marynatą zalać żeberka i przełożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie żeberka wraz z marynatą przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać w temperaturze 180*C aż mięso będzie kruche i miękkie.
Ziemniaki wyszorować,naciąć, w środek włożyć odrobinę masła, posolić, owinąć w folię aluminiową i zapiekać.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sakiewki z jablkami

Ciasteczka dość proste do zrobienia, tanie i pyszne :) Składniki na kruche ciasto : 225 g mąki pszennej 225 g masła 2 łyżki...